Radionica u Neumu: Kako unaprijediti poslovne prakse u oblasti javnih nabavki

Radiosarajevo.ba
Radionica u Neumu: Kako unaprijediti poslovne prakse u oblasti javnih nabavki
Foto: PPG / U Neumu održana radionica

U sklopu nastavka aktivnosti pružanja tehničke podrške u provedbi reformi mehanizma za rješavanje žalbi i institucionalnog jačanja Ureda za razmatranje žalbi (URŽ) BiH, danas, 11. septembra, u Neumu je održana radionica na temu „Unaprjeđenje vještina i kompetencija članova Ureda za razmatranje žalbi BiH“.

Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta „Unaprjeđenje poslovnih praksi u oblasti javnih nabavki u BiH“ koji je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH, a implementirane su uz nadzor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radionicu je organizovala kompanija PPG d.o.o. Sarajevo, kojoj je u sklopu italijansko-bosanskog konzorcija (Lear-PPG) povjerena realizacija ovog projekta, čija je vrijednost 228.000 eura.

Radionica je primarno namijenjena članovima Vijeća URŽ-a iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara, kao i drugim profesionalcima iz oblasti javnih nabavki koji učestvuju u donošenju i tumačenju legislative žalbenog postupka. Ovom prilikom su međunarodni i lokalni eksperti PPG-a prezentirali veliki broj zanimljivih tema iz oblasti rješavanja žalbi u postupcima javnih nabavki, te podijelili vrijedna iskustva iz prakse i promovirali bližu i intenzivniju saradnju između regionalnih agencija za javne nabavke i Ureda za reviziju žalbi BiH.

Kompanija PPG d.o.o. osnovana je 2011. godine u Sarajevu i bavi se pružanjem konsultantskih usluga u oblastima inženjeringa, nabavki i upravljanja kompleksnim projektima iz oblasti infrastrukture i institucionlanog jačanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije