Ukupni pobjednik EUphoria konkursa je

Radiosarajevo.ba
Ukupni pobjednik EUphoria konkursa je

Nekoliko sličica iz Andronikovog stripa


Ukupni pobjednik

Ukupni pobjednik EUphoria konkursa za kreativne radove je Filip Andronik, strip crtač iz Sarajeva.

On je na našu adresu dostavio tri stripa koja su nagrađena kao najbolji rad u mjesecu julu. Žiri u smatra da je Filip Andronik svojim minijaturama u stripu simbolično i gorko-duhovito predstavio letargični mentalitet bh građana i obezvređujući stav po pitanjma napretka bh društva.

Prvi strip

Drugi strip

Treći strip

Prvonagrađenom autoru pripada glavna nagrada konkursa, a to je putovanje u jednu od evropskih prijestolnica. Destinacija će se odrediti uskoro, u dogovoru sa nagrađenim. Nadamo se da će nam Filip slati fotografije sa svog putovanja, a kako je kao autor scenarija za drugi strip naveden Emir Pašanović, njemu pripada utješna nagrada.


Specijalna pominjanja


S obzirom da je cilj konkursa EUphoria bila podstaći kreativan način razmišljanja o Bosni i Hercegovini na putu u EU, žiri je odlučio da dodijeli još tri "specijalna pominjanja".




Nada za bolji život

Foto-esej pod šifrom Zenica kroz niz estetiziranih dokumentarističnih fotografija, koje se odlikuju neobičnim kadrovima i poetiziranim realizmom, na originalan način prikazuje surovu stranu globalizacije, čije su žrtve stanovnici jednog zeničkog naselja.
....



Film Put

Autor Jasmin Hasanović i ostatak ekipe koji je stvarao film Put takođe zaslužuju specijalno pominjanje. Žiri cijeni očigledni entuzijazam u pripremi rada kao i mladalačku nepatvorenost izraza.
......




Puzzle igrica

Puzzle igricu Biljane Livančić žiri ističe zbog originalnosti u izboru medija kroz koji je prikazan naš put u EU, te faktora iznenađenja koje nas rastužuje i tjera na razmišljanje.
.....

Svim autorima koji su poslali svoje radove na konkurs EUphoria još jednom čestitamo i zahvaljujemo na učešću.

Žiri je radio u sastavu: sastavu Damir Hadžić, predstavnik DFID-a; Dino Ćatović, urednik RadioSarajeva; Bojan Hadžihalilović - dizajner; Mirza Sadović, web dizajner i Vesna Andree Zaimović, urednica portala www.radiosarajevo.ba

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije