Izbori 2018 / Uklanjanje nelegalno postavljenih plakata u Brčkom

04. 10. 2018. u 16:15:00 Fena

Shares: 0

Gradski komunalni inspektor pri Službi za inspekcijske poslove Grada Bihaća nakon obavljenih inspekcijskih nadzora od 7. septembra do 4. oktobra, donijeli su rješenje kojim se uposlenicima JKP Komrad i političkim subjektima naređuje uklanjanje nelagalno postavljenih izbornih plakata sa stubova javne rasvjete. 
 
Kako se navodi u rješenju, plakate koje su postavili politički subjekti SDP, Koalicija ASDA-POMAK - Zajedno, SDA, SBB BiH i Nezavisni blok biti će uklonjeni shodno odredbama Odluke o komunalnom redu.
 
Komunalni inspektori od početka izborne kampanje izvršili su 24 inspekcijska nadzora u 21 ulici na području Grada Bihaća i tom prilikom izdano je šest prekršajnih naloga u iznosu od 5.400 KM.
 
Uklanjanje nelegalno postavljenih promotivnih izbornih materijala nastaviti će i narednih dana, te iz Službe za inspekcijske poslove Grada Bihaća pozivaju sve političke subjekte da ne postavljaju izborne promotivne materijale na fasade, stalne ograde, potporne zidove, drveće, rasvjetne stubove, energetska i druga postrojenja i slične objekte, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA