Uklanja se zastava Srbije na izlazu iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Uklanja se zastava Srbije na izlazu iz Sarajeva


Zastava države Srbije uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, bit će sutra uklonjena, potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) tehnički direktor preduzeća''Romanijaputevi'' Dragan Buloščić i priznao da su zastavu postavili radnici tog preduzeća.

'Riječ je o nesporazumu. Početkom decembra bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku". Radnici su uoči praznika došli da poprave tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u magacinu nije bilo druge, a kako bi je odmah zamijenili. Zastava će biti zamijenjena. Mislim da će sutra doći nove zastave. Ponavljam, riječ je o nesporazumu, jer drugih zastava nije bilo'', rekao je  Buloščić za AA.

Bulošić je rekao da je neprimjereno kako je zastava Srbije imala više objava u medijima nego rušenje table sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku".

Zastava Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvala je interes javnosti u cijelom regionu.

Za gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena to je čin provokacije, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije