Ukinut pritvor Zulfikaru Ališpagi

Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor Zulfikaru Ališpagi

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući po prijedlogu branioca optuženog Zulfikara Ališpage, prihvatio je ponuđeno jemstvo u ukupnoj vrijednosti od oko 530 hıljada KM, te donio rješenje u predmetu Mensur Memić i drugi, kojim se optuženom Ališpagi ukida pritvor i određuju mjere kućnog pritvora i oduzimanja putnih isprava.
Izrečene mjere zabrane mogu trajati sve dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca; u slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora

Kako je saopšteno iz Suda Bosne i Hercegovine, Ališpagi je određena i zabrana kontaktiranja, sastajanja ili povezivanja na bilo koji način, uključujući približavanje u rastojanju od najmanje 100 metara sa suoptuženim, svjedocima navedenim u optužnici, te ostalim osobama koje imaju bilo kakva saznanja o predmetu.

Zulfikar Ališpago optužen je za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a u pritvoru je od 3. februara 2010.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije