UKC Tuzla: Dvojica boraca na hirurgiji; Policijski komesar: Pali su u nesvijest

N. K.
UKC Tuzla: Dvojica boraca na hirurgiji; Policijski komesar: Pali su u nesvijest
Nakon četverodnevne blokade, petlja Šićki brod kod Tuzle deblokirana je i saobraćaj normaliziran.

Policijski komesar Dževad Korman izjavio je za Fenu da nije bilo povrijeđenih u akciji koja je počela u 6.05 sati.

"Uz minimalnu upotrebu sile uspjeli smo udaljiti okupljene osobe sa ceste. Većina ih se sama razišla. Dvije osobe su, kako smo dobili informaciju, pale u nesvjest. Jedna je prevezena u Službu hitne medicinske pomoći, a druga u UKC Tuzla. Povrijeđenih nema", kazao je komesar Korman.

Međutim, iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla saopćili su da su dvojica boraca povrijeđena.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Ersija Ašćerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla u ovu zdravstvenu ustanovu su primljene osobe I. A. i P. M.

"Oni se trenutno nalaze u prijemnoj ambulanti na hirurgiji i prema prvim informacijama radi se o lakšim povredama. No, oni su još u obradi", istakla je Ašćerić-Mujedinović.

Podsjećamo, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona uz asistenciju pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a deblokirali su jutros petlju Šićki Brod u Tuzli, koju je grupa demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine tri dana držala u blokadi.

Iz FUP-a je saopćeno da je "upotrebljen minimum sile i samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da nije bilo povrijeđenih lica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije