Ujutro 11, poslijepodne 25 stepeni: Objavljena i prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Ujutro 11, poslijepodne 25 stepeni: Objavljena i prognoza do petka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 6 stepeni, Bugojno, Livno, Sarajevo i Srebrenica 11, Ivan Sedlo i Tuzla 12, Bihać, Doboj, Jajce, Sanski Most i Zvornik 13, Bijeljina 14, Banja Luka i Prijedor 15, Brčko 16, Gradačac i Stolac 17, Trebinje 18, Mostar 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati manje poteškoće hroničnim bolesnicima. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne, po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepena.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Četvrtak: Prije podne u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen.

Petak: U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije