UIO BIH: Oduzet duhan u vrijednosti od 15.000 KM

Radiosarajevo.ba
UIO BIH: Oduzet duhan u vrijednosti od 15.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su duhan u vrijednosti 15.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla, u saradnji sa službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, PU Kalesija, izvršili su pretres putničkog motornog vozila zbog sumnje u nedozvoljeni promet akciznih proizvoda. Tom prilikom u motornom vozilu je pronađen i oduzet sitno rezani duhan u količini od 90 kg, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 12.000 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla,  izvršili su pretres jednog improviziranog štanda u Šamcu, gdje je otkriveno i oduzeto 22,8 kg sitno rezanog duhana, procijenjene tržišne vrijednosti od 3.000 KM, koji se prodavao bez da je obilježen akciznim markicama.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije