Uhapšeno šest policajca zbog ubistva povratnika

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno šest policajca zbog ubistva povratnika


Šest osoba je uhapšeno danas u akciji Federalne uprave policije u Bihaću zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997. godine., a izvršen je i pretres objekata u njihovom vlasništvu.

Na konferenciji za medije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona rečeno je da se radi o četiri bivša i dva aktivna visokopozicionirana policijska službenika, o čijim imenima policija nije željela govoriti.

"Postoje indicije da su uhapšeni izvršioci, nalogodavci i saučesnici ovog teškog zločina", kazao je direktor FUP-a Dragan Lukač i dodao da će uhapšeni biti isporučeni Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

Lukač je izjavio da ovo nije jedini slučaj nerješenih teških zločina i da su Tužilaštvo i Sud BiH nadležnost dali Tužilaštvu i Sudu KS da vode proces, s obzirom da ovo ubistvo nije razrješeno 16 godina.

 "Ovo je pravi put BiH ka Evropskoj uniji (EU)", kazao je ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić ističući da zločin ne zastarijeva te da će počinioce kad tad stići pravda. On je dodao da će protiv uhapšenih biti pokrenut disciplinski postupak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije