Uhapšeno sedam osoba zbog proizvodnje droge

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno sedam osoba zbog proizvodnje droge


U akciji bijeljinske policije kodnog naziva “Ulica" uhapšeno je sedam osoba. Akcija je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, dok se za još dvije osobe traga, potvrdila je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Slobode su lišeni S.A, N.A i Z.B., u Zvorniku, D.L. i D.M. u Milićima, S.E. u Loparama, dok je u Tuzli lišen slobode F.V. i predat je u nadležnost policijskim službenicima CJB Bijeljina.

"Policijski službenici CJB Bijeljina tragaju za dvije osobe koje se trenutno nalaze u bjekstvu zbog izvršenja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a dovode se u vezu s uhapšenim", saopćila je Simojlović.

Nad osobama lišenim slobode trenutno je u toku krimobrada.

Oni će nakon završene krimobrade u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost i postupanje nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije