Uhapšeno 12 dilera u BiH

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno 12 dilera u BiH
Arhiv / Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pretresli 15 lokacija i uhapsili 12 narkodilera.

Realizacija operativne akcije „Brzina“ na područjima općina Tuzla, Kladanj, Brčko i Zvornik započela je nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a TK-a, Policije Brčko Distrikta i MUP-a RS-a.

U sklopu navedene akcije, a prema naredbama nadležnih Sudova, započeti su pretresi na 15 lokacija na gore navedenim područjima i do sada je lišeno slobode dvanaest lica koji se dovode u vezu s krivičnim djelom - neovlaštana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. st. 2. KZFBiH.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto cca. 500 gr. NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određena količina oružja i municije, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlankog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije