Uhapšeni bombaši iz Novopazarske ulice

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni bombaši iz Novopazarske ulice

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti bacanjem i aktiviranjem ručnih bombi 19. i 28. septembra, u ulici Novopazarska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU jučer u popodnevnim satima su pronašli i lišili slobode K.N., rođen 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Uhapšeni su i Z.A., rođen 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje i N.N., rođen 1987. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje i pomaganje.

U toku kriminalističke obrade K.N. je u potpunosti priznao da je 19. septembra oko 22.55 sati, u ulici Novopazarska, općina Novi Grad Sarajevo, ispred kuće vlasništvo C.H. iz Sarajeva, po prethodnom dogovoru s N.N., aktivirao ručnu bombu tzv. “kašikaru”, a zatim pobjegao.

Također je priznao da je 28. septembra po prethodnom dogovoru s N.N. i Z.A. u navedenoj ulici u kuću vlasništvo G.N., bacio ručnu bombu, kao i ispod vozila “toyota”.

U obavljenom intervju s K.N. on je priznao da se 28. septembra vozilom  “bmw”, registarske oznake HP-XU 780, dovezao na mjesto događaja sa Z.A. i N.N.

Policijski službenici su došli do saznanja da je u proteklom periodu K.N. u svom vozilu “vw golf 2” držao autumatsku pušku, koja se nalazi kod P.H. iz Sarajeva.

Istog dana oko 17.00 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode P.H., rođen 1987. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedzovoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Kod njega je pronađena i oduzeta automatska puška bez preklopnog kundaka kalibra 7,62 mm, s okvirom i 10 metaka istog kalibra i automatska puška s preklopnim kundakom, s okvirom bez municije.

K.N., Z.A., N.N. i P.H. će danas nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopćeno je iz MUPKS-a.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije