Uhapšene osobe osumnjičene za kaznena djela počinjena za vrijeme protesta

Radiosarajevo.ba
Uhapšene osobe osumnjičene za kaznena djela počinjena za vrijeme protesta

Informacija koja je pristigla iz MUP-a KS glasi:

Policijski službenici Druge policijske uprave jučer u 8.45 sati lišili su slobode R.B., (1994.), D. E., (1991.), a zatim u 16.55 i A. K. (1993.) iz Sarajeva, zbog sumnje da su 7. februara, za vrijeme održavanja protestnog okupljanja građana ispred Vlade Kantona Sarajevo, u ulici Reisa Džemaludina Ćauševića, počinili kaznena djela ''učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo'', ''oštećenje tuđe stvari'' i ''napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti''.

O navedenom slučaju obaviješten je dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a imenovani su predati u nadležnost policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Centar.

Nakon kriminalističke obrade, R. B. i D. E. su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok je A. K. predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Prve PU, jučer u 10.25 sati, zbog sumnje da su tokom protesta počinili ista kaznena djela kao i gore navedene osobe, lišili su slobode O. H., (1994.), G. M. (1991.) A. A. (1981.) i Z. T. (1987.) iz Sarajeva.

Iz istih razloga, policijski službenici Treće policijske uprave jučer u 11.55 sati uhapsili su Š. D. (1985.) iz Sarajeva, a pripadnici Prve policijske uprave lišili su slobode G. E (1995.) i G. K. (1994.), te Č. S. (1991.) iz Sarajeva.

O navedenim slučajima obaviješten je dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije