Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: N. F. (1983) i N. E. (1988) iz Italije, državljana Albanije, koji se nalaze u pritvoru od 28. oktobra.

Prema navodima optužnice, optuženi se terete da su u jutarnjim satima 25. oktobra u motelu u Bileći prihvatili dva državljanina Albanije, koji su ušli na teritoriju BiH izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice, na području MGP Deleuša u noći 24./25. oktobra te ih, po prethodnom dogovoru putem SMS poruka, povezli svojim vozilom marke mercedes albanskih registarskih oznaka u pravcu Goražda, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zbog svega navedenog, optuženi se terete da su prihvatili i prevozili osobe unutar teritorije BiH, koje ne ispunjavaju uslove za zakonit boravak na teritoriji BiH, odnosno da su im omogućili nedozvoljen boravak u BiH, čime su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije