Uhapšena osoba koja je sinoć pucala u kafiću na Malti

Radiosarajevo.ba
Uhapšena osoba koja je sinoć pucala u kafiću na Malti

Ilustracija (Foto: Avaz)

Policija je u ulici Envera Šehovića identifikovala, pronašla privela P.K. (1992.) iz Sarajeva zbog sumnje da u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta Orijent nargila bar, u ulici Malta bb, Općina Novo Sarajevo, sinoć iz automatske puške ranio jednu osobu.

Povrede je zadobio A.P. (1988.) iz Sarajeva, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU Sarajevo, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede opasne po život.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršila uviđajna ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, nakon kojeg je u parku u ul. Malta bb, Općina Novo Sarajevo pronađena i automatska puška koja je korištena u izvršenju krivičnog djela.

Policijski službenici rade na potpunom dokumentovanju događaja, a protiv izvršioca će u suradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu biti poduzete zakonom predviđene mjere, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije