Uhapšen v. d. direktora Investiciono-razvojne banke RS

Radiosarajevo.ba
Uhapšen v. d. direktora Investiciono-razvojne banke RS

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Bojan Golić, jedan od vlasnika preduzeća "Medicinska elektronika" u Banjaluci Mile Radišić i još tri lica su uhapšeni, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu RS-a.

Pripadnici Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva uhapsili su i direktora "Medicinske elektronike" Željka Katalinu, te radnike tog preduzeća Dragana Cerovca i Nikicu Bajića, javlja Srna.

Uhapšeni, koji su osumnjičeni za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa privatizacijom "Medicinske elektronike", danas bi trebalo da budu ispitani u Specijalnom tužilaštvu RS-a. Srna saznaje da je ova akcija izvedena u tajnosti, bez prisustva policije RS-a.

Osnovni sud Banja Luka donio je u februaru rješenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka u ovom preduzeću po zahtjevu grupe radnika "Medicinske elektronike", a za privremenog stečajnog upravnika preduzeća imenovan je Lazo Tomić, prenosi Srna.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije