Uhapšen ubica iz Bosanskog Novog

Radiosarajevo.ba
Uhapšen ubica iz Bosanskog Novog

Darko Repac
(28) iz Bosanskog Novog/Novog Grada, koji je jučer, nakon ubistva nevjenčane supruge Ernestine Jojić (33) pobjegao policiji, uhapšen je rano jutros na željezničkoj stanici Blagaj kod Bosanskog Novog/Novog Grada. 

Repac je Ernestini Jojić pucao iz pištolja u glavu u nedjelju oko 23.15, u stanu u kojem je bila i njihova dvomjesečna beba. Ernestina je davala znake života neposredno nakon ubistva, ali je preminula jučer u dva sata u prijedorskoj bolnici.

Ubistvo se dogodilo u stanu u kojem je živjela majka Darka Repca, koji ima policijski dosje.  Policija u Bosanskom Novom je nakon ubistva privela ubicu, ali je on pobjegao iz policijske stanice. 

On će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva, u poslijepodnevnim satima, biti sproveden na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka, nakon čega će se odlučiti o mogućim mjerama pritvora. Iz tog tužilaštva je potvrđeno da je dežurni tužilac naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih mjera te vještačenja na rješavanju događaja, a zatražena je i obdukcija tijela ubijene. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije