Uhapšen Nusret Imamović

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Nusret Imamović

Osvježeno u 13.00 sati


Više od 150 pripadnika različitih policijskih agencija jutros je ušlo u Gornju Maoču radi pretresa koji se odvija na više lokacija, po nalogu Tužilaštva BiH, a u vezi sa slučajem Mevlida Jašarevića, optuženog za teroristički napad na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Kako javljaju iz SIPA-e, pretreseno je više lokacija, a mediji sa lica mjesta javljaju da su uhapšene tri osobe među kojima i Nusret Imamović, ali i njegov brat Eldin. FTV javlja da je treća osoba Jasmin Mustajbašić.

Nusret Imamović ranije je osudio Jašarevićev napad na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Cilj akcije policijskih službenika SIPA-e bio je pronalazak dokaznog materijala koji se može dovesti u vezu sa navedenim napadom na Američku ambasadu, a eventualno pronađeni dokazni materijal, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, bit će predat Tužilaštvu BiH. 
 
Pretresi koji su započeli u ranim jutarnjim satima izvedeni su po naredbi Tužilaštva BiH, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona.
 
Gornja Maoča je selo kod Brčkog u kojem žive pripadnici vehabijske/selefijske zajednice, koje predvodi gore navedeni Nusret Imamović. 
 
U Maoči je, neposredno prije napada na Američku ambasadu, boravio i Mevlid Jašarević, a policija je tada također izvršila velike pretrese i privela više osoba.
 
Pored toga, u februaru 2010., prije skoro pa dvije godine, u Maoču je ušlo 600 policajaca, kada je uhapšeno nekoliko osoba, među kojima i Nusret Imamović, ali su kasnije svi pušteni iz pritvora.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije