Mafija / Uhapšen inspektor MUP-a RS, bio povezan sa zloglasnim "škaljarskim" klanom

17. 07. 2021. u 22:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 191

Uprava za organirani kriminal MUP RS u subotu oko 18 sati uhapsila je Mladena Milovanovića, inspektora u Upravi kriminalističke policije MUP Republike Srpske zbog veza sa zloglasnim "škaljarskom" kriminalnom grupom, saznaje BN

Kako prenosi ova televizija, hapšenje je izvedeno po nalogu Tužilaštva BiH je izvršeno u Banjoj Luci kada se Milovanović našao sa jednom od članova ovog crnogorskog klana, koji je, također, uhapšen.

Prema nezvaničnim izvorima, Milovanović je blizak direktoru policije RS Siniši Kostreševiću i odnedavno se nalazi u Upravi kriminalističke policije.

Ranije je bio u Upravi za organizovani kriminal MUP RS.

Prema neslužbenim informacijama, u toku su pretresi na više lokacija u objektima koje su koristili uhapšeni.

"Škaljarski" klan je jedan od dva najjača u Crnoj Gori. Povezuju se sa međunarodnom trgovinom drogom, te višestrukim ubistvima.

U višegodišnjem ratu kojeg vode dva najjača kriminalna klana u Crnoj Gori – "kavački" i "škaljarski" – do sada je ubijeno čak 50 osoba, te više slučajnih žrtava.

Rat nekada jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Švaniji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Prema pisanju medija, dio "kavačkog klana" je u zatvoru, dok se za drugim traga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)