Uhapšen Bakir Dautbašić, pretres na više lokacija u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Bakir Dautbašić, pretres na više lokacija u Sarajevu

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA, jutros su lišili slobode Bakira Dautbašića, rođenog 1968. godine, te Bilsenu Šahman, rođenu 1971.

Lišenje slobode rezultat je složene operativne akcije koju su uz nadzor tužitelja, provodili policijski djelatnici SIPA u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka 2“.

Sarajevo: SIPA uhapsila dvije osobe zbog ometanja rada pravosuđa

 

„Tokom akcije, prikupljeni su dokazi da su navedeni osumnjičeni, poduzimali nezakonite radnje i aktivnosti  kako bi naveli na davanje lažnog iskaza svjedoka u predmetu Tužiteljstva BiH protiv Nasera Keljmendija i dr., kao i predmetu  koji se vodi pred pravosudnim institucijama Kosova“, navodi se u saopćenju Tužiteljstva.

Nakon što su prikupljeni detaljni dokazi o nezakonitim aktivnostima osumnjičenih, oni su lišeni slobode, a osumnjičeni su za kazneno djelo –ometanje rada pravosuđa iz članka 241. KZ BiH.

U toku su pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu, sa ciljem prikupljanja dokaznog materijala, koje provode policijski djelatnici SIPA uz suradnju sa MUP-om Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije