Ugašeni požari na području Konjica

Radiosarajevo.ba
Ugašeni požari na području Konjica

Uz pomoć helikoptera
Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i iz Republike Turske, ali i kiše koja je padala protekle noći, ugašen je veći dio požara na području Konjica.
Prema Agićevim riječima, požar na području Nevesinja protekle je noći također zahvaljujući kiši stavljen pod kontrolu

„Veći dio požara na području Konjica je ugašen nakon zajedničkog djelovanja helikoptera Oružanih snaga BiH i helikoptera iz Turske“, izjavio je za agenciju Anadolija (AA) pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić.

Agić je kazao i da vatra na području Jablanice, gdje od jutros djeluje helikopter Oružanih snaga BiH, i na području Istočnog Mostara, gdje vatrogasniim jedinicama u gašenju od jutros pomaže helikopter iz Turske, i dalje gori. Prema Agićevim riječima, na ovo područje će u poslijepodnevnim satima biti upućen još jedan helikopter, a u Ministarstvu se nadaju da to biti dovoljno da se ovaj požar do kraja dana sanira.

Jedan helikopter je jutros također upućen i na područje Trebinja, a, potvrdio je Agić, helikopter iz Turske će na području BiH ostati pet dana.

Zvanični podaci o štetama na područjima zahvaćenim požarom će biti poznati dvadesetak dana nakon što požari budu ugašeni, rečeno je za AA iz državnog Ministarstva sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije