Udruženje Povratkom za BiH: Nismo zadovoljni presudom zbog drugih opština

1
Radiosarajevo.ba
Udruženje Povratkom za BiH: Nismo zadovoljni presudom zbog drugih opština
Radiosarajevo.ba / Spomenik ubijenih civila u Nevesinju

Nakon što su javno reagirali upovodu izricanja pravosnažne presude Ratku Mladiću iz Udruženja porodica stradalih na Uborku i Sutini sličnu reakciju u ime porodica ubijenih Bošnjaka Nevesinja su poslali i članovi Udruženja povratkom za Bosnu i Hercegovinu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Nismo zadovoljni što presudom za genocid nisu obuhvaćene i druge općine. Nismo zadovoljni što se i nakon ove presude ništa neće promijeniti.

I dalje će Mladićeva slika stajati u sred Nevesinja u kome je tokom 1992. godine ubijeno 306 Bošnjaka i 14 Hrvata ili oko 9% nesrpskog stanovništva. Među njima je 26 djece od kojih neka nisu imala ni imena. Uništena im je cjelokupna imovina a preostalo stanovništvo protjerano“, stoji u saopćenju.

Izrečena presuda Ratku Mladiću, dalje se navodi, neće pomoći da se konačno, nakon 29 godina, sazna za posmrtne ostatke preostalih 120 posmrtnih ostataka ubijenih civila iz Nevesinja.

Mladićevi sljedbenici će ga i dalje podržavati i veličati kao da nisu svjesni da je zajedno sa svojim podčinjenim ubijao starce, žene i djecu“, stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije