Udruženje generala nakon vandalizma: Reinkarnacija fašističkih ideja neće proći

3
Radiosarajevo.ba
Udruženje generala nakon vandalizma: Reinkarnacija fašističkih ideja neće proći
Foto: Dragan Markovina / Partizansko groblje u Mostaru

Nakon jučerašnjeg vandalističko-fašističkog pohoda na Partizansko spomen groblje u Mostaru, gdje je gotovo 700 ploča razbijeno, oštećeno, razbacano, reagovalo je i Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine sa gnušanjem osuđuju jučerašnje vandalsko uništavanje 'Partizanskog spomen groblja', spomenika izgrađenog davne 1965. godine po projektu poznatog arhitekte Bogdana Bogdanovića.

Važna vijest za vozače: Tokom noći će biti zatvorena dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

Važna vijest za vozače: Tokom noći će biti zatvorena dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

Posebno je bolno kada se ovako i na ovaj način uništi simbol krvave anti-fašističke borbe u vrijeme kada se u Evropi na raznim stranama osjeti ponovno buđenje retrogradnih fašističkih ideja i pokreta, a vidimo da su takve ideje prisutne i u Bosni i Hercegovini.

Svi dobronamjerni Bosanci i Hercegovci su ponosni, i uvijek će biti, našom antifašističkom historijom i nesebičnom doprinosu u borbi prosperitetnog svijeta u borbi protiv aveti fašizma.

Ovim putem upućujemo svoju ljudsku osudu ovakvog sumanutog pohoda, a kao generali poručujemo da reinkarnacija fašističkih ideja u našoj domovini neće proći.

Apelujemo na sve sigurnosne agencije da ulože sve napore, te konačno pronađu i adekvatno kazne počinioce", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije