Samo u BiH: Vozio 90 km/h, udario šest djevojčica i dobio 2 godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Vozio 90 km/h, udario šest djevojčica i dobio 2 godine zatvora
Arhiv / Ilustracija

Općinski sud u Zenici osudio je 11. decembra Haruna Hasića (23) iz Zenice na dvije godine zatvora, jer je 24. novembra prošle godine, upravljajući Mercedesom, skrivio saobraćajnu nesreću na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, gdje je povrijeđeno šest djevojčica koje su išle u Osnovnu školu.

Osim zatvorske kazne, sudija Sabrija Agić izrekao je Hasiću i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozilom od pet godina, a ova kazna ne uračanava se u period izdržavanja zatvorske kazne.

Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir to što je Hasić priznao krivično djelo. Otežavajuća okolnost je to što je Hasić vozio brzinom od 92 kilometra na sat, što je za 40 kilometara na sat više od dozvoljene, znajući da može ugroziti pješake i učesnike u saobraćaju.

Ovo je nepravomoćna presuda, na koju je moguće uložiti žalbu.

Podsjećamo, u novembru prošle godine u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Eze Arnautovića u Zenici povrijeđeno je šest djevojčica. 

Suđenje Hasiću bilo je jedno od najemotivnijih, pogotovo kada su svjedočili roditelji povrijeđenih djevojčica, koji su sa suzama prepričavali kakve traume njihova djeca proživljavaju danas.

Zbog teških povreda, posljedice će djevojčice pratiti cijeli život. Djevojčice danas imaju problema sa pamćenjem, traume, posjećuju psihologe… 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije