Učenica Osnovne škole iz BiH konzumirala kokain? Policija provjerava navode

2
Radiosarajevo.ba
Učenica Osnovne škole iz BiH konzumirala kokain? Policija provjerava navode
Foto: Nezavisne / Osnovna škola u Kotor Varošu

Šokantan video-snimak, nastao u učionici Osnovne škole "Sveti Sava" u Kotor Varošu, na kojem je prikazana učenica koja šmrče nepoznati bijeli prah te još nekoliko njenih školskih drugara koji to gledaju, podigla je na noge tamošnje prosvjetne radnike, ali i policiju, s tim što zasad nije poznato da li je u pitanju kokain, umrvljena kreda ili nešto treće.

U ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi kažu da se vjeruje da je snimak nastao prije dvije ili tri sedmice, s tim što ni oni, kako tvrde, nisu znali za taj događaj, sve dok im nije dojavljeno, nakon čega su preduzeli sve što je potrebno.

Na snimku se vidi nekoliko učenika sedmog razreda, s tim što jedna učenica sjedi na stolu te u ruci drži telefon na čijem se ekranu nalazi prah.

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Ona taj telefon dodaje drugoj učenici, koja linijarom pravi liniju i udiše prah pomoću slamčice. Na snimku se vidi i najmanje jedan dječak, a čuju se i glasovi ostalih učenika, pišu Nezavisne

"Šta dođe nastavnica, a vi se drogirate", govori u snimku jedna učenica, dok druga djevojčica nešto kasnije dobacuje da "nije droga". Uz ostalo, čuje se i kada jedna učenica izgovara "kokain", ali i rečenice kao što su "Naspi još malo" i "Jesi gledao 'Rane'?"

U školi kažu da će istragom, koju sprovodi policija, biti utvrđeno o kakvom se prahu radi i da li je, eventualno, riječ o kokainu.

Sve se, dodaju, događalo u pauzi između časa i takmičenja iz matematike.

Dušan Petrušić, direktor OŠ "Sveti Sava", kazao je da je prekjuče, odnosno u utorak, obavljen razgovor s roditeljima dvoje učenika sa snimka, a isto će biti učinjeno i s roditeljima ostalih đaka koji su kritičnih momenata bili u učionici.

"Neki roditelji se mogu odazvati, neki nisu mogli odmah. Evo, danas je i roditeljski sastanak. Ta djeca su i dalje u nastavnom procesu i mi vodimo veliku brigu o njima. Djeca su nam prioritet", naveo je Petrušić.

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije