Ubistvo u ulici Bakarevića

Radiosarajevo.ba
Ubistvo u ulici Bakarevića

Građani su 5. maja, 35 minuta nakon ponoći, obavijestili Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da se na trotoaru u ulici Bakarevića do broja 1., općina Stari Grad, nalazi tijelo nepoznate muške osobe koje ima vidne povrede na glavi.

"Odmah na lice mjesta su upućeni službenici policije i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a kojom prilikom je ljekar nakon pregleda konstatirao smrt povrijeđene osobe. Radi se o Ž.H. rođenom 1963. godine u Sarajevu", potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić.

O ovom događaju odmah je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su obavili službenici policije. Uviđaju je prisustvovao i sudski vještak medicinske struke.
 
Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog  krivičnog djela, službenici MUPKS-a su oko 4:00 sata, identificirali i pronašli dva muškarca, koji se sumnjiče da su izvršili ovo krivično djelo i  to K.S. rođen 1983. u Skoplju i M.M. rođen 1988. u Sarajevu.

Nakon obavljenih preliminarnih ispitivanja K.S. i M.M. su u 5:00 sati lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva, kazao je Nefić.
 
Također po naredbi  Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen je pretres nekoliko objekata kojom prilikom je pronađen određeni broj dokaza, kao i nož kojim je najverovatnije izvršeno ovo ubistvo.
 
Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni K.S. i M.M. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije