Ubistvo u Tuzli: Određen pritvor za Fadila Arnautovića

Radiosarajevo.ba
Ubistvo u Tuzli: Određen pritvor za Fadila Arnautovića

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Fadila Arnautovića (68) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo susjeda Halida Azabagića (75).

“Postoji osnovana sumnja da je Arnautović 19. septembra 2013. godine, oko 16 sati u ulazu zgrade u kojoj je živio, u blizini stadiona Tušanj u Tuzli, susjedu Halidu Azabagiću zadao veći broj udaraca nožem u predjelu leđa, grudnog koša, ruku i vrata, te nanio teške tjelesne povrede od kojih je Azabagić odmah preminuo”, izjavio je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Nakon ovog nemilog događaja, osumnjičeni je sebi nanio nekoliko povreda nožem u predjelu ruku. Ubrzo je prevezen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i utvrđene lakše tjelesne povrede.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su lišili slobode osumnjičenog Arnautovića, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada. Osumnjičeni je, javlja Fena, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva, te je postupajući tužilac donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog Arnautovića. 

Donesene su naredbe za potrebna vještačenja i druge istražne radnje koje će biti obavljene da  bi se utvrdile sve okolnosti vezane za izvršenje ovog krivičnog djela. Istraga u ovom predmetu je u toku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije