Ubistvo sarajevskih policajaca: Jednoj osobi predložen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Ubistvo sarajevskih policajaca: Jednoj osobi predložen jednomjesečni pritvor
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog Sreća Trifkovića iz Istočnog Sarajeva koji je priveden zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dva sarajevska policajca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Trifkoviću je predložen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifkoviću je određeno 24-satno zadržavanje jučer, a danas je Tužilaštvo predložilo jednomjesečni pritvor za osumnjičenog.

Iz Tužilaštva su za Radiosarajevo.ba potvrdili da je za jednu osobu predložen jednomjesečni pritvor, ali nisu mogli potvrditi da se radi o Trifkoviću.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je sredinom ove godine podiglo najveću optužnicu protiv automafije u BiH, na spisku optuženih nalazi se 27 osoba kojima su na teret stavljene organizovana krađa i preprodaja oko 200 skupocjenih automobila vrijednih više miliona maraka.

Jedan od optuženih u ovom slučaju je i Srećko Trifković, za kojeg se pretpostavlja da je jedan od vođa ove kriminalne organizacije.

U slučaju ubistva dva policajca u Sarajevu, službenici MUP-a KS su radeći na rasvjetljavanju ovog ubistva saslušali i ispitali 49 osoba, koje bi mogle imati neka saznanja vezano za ovaj slučaj.

Gotovo sve policijske agencije u BiH uključene su u pronalazak počinilaca ubistvadvojice pripadnika Uprave policije MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije