Ubijeni u genocidu: U Potočarima ukopani otac i sin - Hajdin i Sejad Hukić

0
AA
Ubijeni u genocidu: U Potočarima ukopani otac i sin - Hajdin i Sejad Hukić
FOTO: AA / Otac i sin ukopani jedan do drugog

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari klanjana je dženaza-namaz i obavljen ukop 50 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine na području Srebrenice, javlja AA.

Jedan do drugoga, u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas su ukopani otac i sin - Hajdin i Sejad Hukić, ubijeni u genocidu počinjenom na području Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Ranije je vječni smiraj pronašao Hajdinov sin Senad, a porodica još uvijek traga za najmlađim sinom Samirom.

Husein ef. Kavazović: Pozivamo naše komšije da neizmjernu tugu i bol podijele s nama

Husein ef. Kavazović: Pozivamo naše komšije da neizmjernu tugu i bol podijele s nama

Majku Mevlidu sinovi su hrabrili da će se opet sresti, ali… Srela ih je u ovih 27 godina tuge i bola samo u snovima, plačući noćima i klanjajući danima.

"Sanjala sam ih, i svašta. I sad ih sanjam, plačem, deveram… Obolila sam i ja se borim za sebe. Borim se za sina. I on je imao infarkt, srčani. Deveram…", ispričala je ranije Mevlida za AA.

Prija pada Srebrenice bili su gladni, žedni, bosi… Po dolasku na slobodnu teritoriju Mevlida, njene snahe i unuci, prvo su boravili u bazi na Dubravama, a potom u kolektivnom naselju Ježevac kod Banovića.

Braća su joj ubijena u Bratuncu, a majka joj je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od tuge za njima umrla u Srebrenici. Poslije svega ističe da ne mrzi nikog i da kao vjernica traži da dželatima dragi Bog da ono što su zaslužili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije