Ubijen Anto Malić, potpredsjednik HSS-NHI-ja BiH

Radiosarajevo.ba
Ubijen Anto Malić, potpredsjednik HSS-NHI-ja BiH

U jednom ugostiteljskom objektu u Tomislavgradu u pucnjavi je stradala jedna osoba. Kako je potvrđeno u kantonalnom MUP-u, ubijen je Anto Malić, potpredsjednik HSS-NHI-ja BiH.

Policajac Andrija Čerdić pucao je iz službenog pištolja u Malića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u lokalnom Domu zdravlja. Federalna TV saznaje da je pucnjavi prethodila prepirka. Čerdić je, prema riječima svjedoka, odmah nakon pucnjave izašao iz objekta i svojim vozilom pobjegao u nepoznatom pravcu.

Portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona, Ivica Vrdoljak, rekao je za Srnu da se pucnjava dogodila u subotu oko 20:45h i da za sada nisu poznati razlog i motivi upotrebe vatrenog oružja, jer je Čerdić nakon izvršenog krivičnog djela nestao u nepoznatom pravcu, od kada policija za njim intenzivno traga.

Vrdoljak je potvrdio da je ubijeni pogođen jednim metkom u predjelu između grudnog koša i stomaka, te dodao da su uviđaj na mjestu događaja izvršili pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad, MUP-a Livanjskog kantona i kantonalni tužilac Mladen Stojanović.

On je istakao da policija intenzivno traga za Čerdićem, koji je zaposlen u Policijskoj stanici Tomislavgrad, dok će obdukcija tijela ubijenog biti izvršena u Kantonalnoj bolnici Fra Mihovil Sučić" u Livnu.

Pripadnici MUP-a intenzivno tragaju za odbjeglim policajcem, a o tome su obaviješteni svi susjedni MUP-ovi, Federalna uprava policije i Granična policija BiH. Iz HSS-NHI-ja upućen je zahtjev državnim agencijama za istragu i zaštitu te OHR-u da se obavi temeljna istraga budući da je riječ o visokom stranačkom zvaničniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije