U Zenici proglašen Dan žalosti

Anadolija
U Zenici proglašen Dan žalosti
Na području Grada Zenice zbog smrti Husejina Smajlovića, gradonačelnika Zenice, koji je preminuo u subotu, 21. maja 2016. godine, danas je proglašen dan žalosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dan žalosti će biti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenica na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi gradske uprave i drugim institucijama Grada Zenica.

Elektronski i drugi mediji na području Grada, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje danu žalosti. 

Husejin Smajlović, gradonačelnik Zenice, potpredsjednik SDA u Zenici i član Predsjedništva SDA preminuo je sinoć, u 65. godini. 

Smajlović je rođen 5. februara 1952. godine. Na prvim direktnim izborima za načelnike općina izabran za načelnika Općine Zenica u mandatu 2004-2008. godina. Na izborima 2008. godine reizabran je za načelnika Općine Zenica. Na izborima 2012. godine ponovio je taj uspjeh.

Zbog teške bolesti Smajlović se liječio i van BiH, a ove godine nije planirao podnositi kandidaturu za načelnika Grada Zenice.

Preminuo je u 65. godini iza ponoći, u svom stanu u Zenici. Iz Općinskog odbora SDA Zenica je saopćeno da će dženaza-namaz biti klanjana danas u 17 sati, ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukup će se obaviti na mezarju u mjestu Obrenovci. Komemorativni skup bit će održan u velikoj sali gradske uprave Zenice u 15.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije