U Vladi RS-a šest novih ministara

Radiosarajevo.ba
U Vladi RS-a šest novih ministara


Mandatarka Željka Cvijanović predložila je danas šest novih ministara u Vladi RS-a, dok će deset ostati iz 'starog' saziva, javlja Fena.

Nova ministrica trgovine i turizma bit će Maida Ibrišagić-Hrstić, Radislav Jovičić ministar unutrašnjih poslova, Stevo Mirjanić ministar poljoprivrede, Goran Mutabdžija ministar prosvjete i kulture, Slobodan Stanić ministar zdravlja RS-a, a ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje je Igor Vidović.

U Vladi RS-a ostaje Željko Kovačević, dosadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva, Zoran Tegeltija, u resoru finansija, Nada Tešanović ministrica za porodicu, omladinu i sport, Lejla Rešić ministrica uprave i lokalne samouprave, Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza, a Gorana Zlatković, ministrica pravde. Srebrenka Golić i dalje će voditi resor za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Petar Đokić ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Davor Čordaš ministar za izbjeglice i raseljena lica i Jasmin Komić ministar nauke i tehnologije.

I u kabinetu Željke Cvijanović ispoštovana je nacionalna zastupljenost, te su u pet resora zastupljeni Bošnjaci, a u tri Hrvati.

Najviše ministara je iz SNSD-a, a ostali su iz Socijalističke partije, DNS-a te jedan iz HDZ-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije