U večernjim satima stiže kiša, objavljena prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
U večernjim satima stiže kiša, objavljena prognoza za vikend
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja gradom u kojem se vide prvi tragovi jeseni

U Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Bijeljina, Bugojno i Jajce 5, Banja Luka, Brčko, Tuzla i Zenica 6, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 8, Bihać 9, Livno 11, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar i Stolac 14, Neum 17 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini očekuje se danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prije podneva, postupno povećanje oblačnosti s juga. U poslije podnevnim satima, slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena. 

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti, a mjestimično može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni. 

Prognoza za naredna tri dana: 

ČETVRTAK, 8. novembar - u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 stepeni.

PETAK, 9. novembar -  u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

SUBOTA, 10. novembar - malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hihrometeorološkog zavoda. 

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Kod osjetljivih osoba, manji problemi mogući su u najtoplijem dijelu dana, ponajviše zbog nadprosječnih temperatura.

Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i na jugozapadu zemlje, izraženije u poslijepodnevnim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije