U većem dijelu BiH kolovoz mokar, opasnost od odrona

Radiosarajevo.ba
U većem dijelu BiH kolovoz mokar, opasnost od odrona

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Magla smanjuje vidljivost na području Banja Luke, Livna, Mrkonjić Grada, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na putnom pravcu Mostar-GP Doljani.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da  na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Promet vozila na graničnim prelazima protiče uz kraća zadržavanja.

Radovi na magistralnim putevima

M-16 U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.

M-18 Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije  i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulici Hasana  Kikića, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije