U učionici škole u BiH pronađena zmijska košuljica, nastava obustavljena

0
Radiosarajevo.ba
U učionici škole u BiH pronađena zmijska košuljica, nastava obustavljena
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Nastava u mjesnoj školi u selu Kijevo, koje se nalazi desetak kilometara od Sanskog Mosta, privremeno je obustavljena zbog pronalaska tragova prisustva zmija.

Prema riječima Muhameda Aganovića, direktora Osnovne škole “Vrhpolje”, kojoj pripada ova područna škola, u jednoj učionici pronađena je zmijska košuljica.

"Zbog sigurnosti učenika i nastavnika odlučili smo da djecu pošaljemo kući i da nastavu organizujemo online. O svemu smo obavijestili Veterinarsku stanicu, kako bi se obavila deratizacija školskih prostorija", kazao je Aganović, pišu Nezavisne.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Dodao je da ovu područnu školu pohađa desetak učenika različitog uzrasta, a nastava se odvija kombinovanim putem.

Senad Bešić, direktor Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, kazao je da je sunčano i toplo vrijeme izmamilo zmije, a na povećano prisustvo ovih gmizavaca ukazuju i sanski poljoprivrednici, koji obrađuju svoje zemljišne parcele.

Bešić ističe kako nema mjesta panici te dodaje da zmije izlažu svoja tijela suncu, a ovo je i vrijeme kada se pare, pa se stiče utisak da ih ima u povećanom broju.

"Svoja tijela izlažu na kamenitim i osunčanim predjelima pokušavajući da apsorbuju toplotu. Brojno stanje zmija direktno je proporcionalno hrani koju nalaze u svojim prirodnim staništima i ništa ne ukazuje na bilo kakve poremećaje u odnosu na normalno stanje", rekao je Bešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije