U Tuzli počinje izgradnja zgrade socijalnog stanovanja sa 66 stanova

Anadolija
U Tuzli počinje izgradnja zgrade socijalnog stanovanja sa 66 stanova
Wikipedia / Grad Tuzla
Početak radova na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja u Tuzli, koja se gradi u sklopu projekta "Zatvaranja kolektivnih centara - CEB II" bit će ozvaničena u ponedjeljak.

Riječ je o izgradnji zgrade sa 66 stanova u Tuzli, na lokalitetu Solina, gdje će biti smještene osobe koje sada žive u kolektivnom centru Mihatovići.

Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo četiri miliona KM, a rok za završetak radova je 420 kalendarskih dana.

Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra, u kojima živi više od 7.200 građana BiH. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina igradova u BiH.

Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS-u i Brčko distriktu i više od 76 posto u FBiH. U ovoj godini planiran je početak izgradnje ili rekonstrukcija ukupno 20 zgrada socijalnog stanovanja s 836 stanova. 

Početku izgradnje zgrade socijalnog stanovanja u Tuzli prisustvovat će ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije