U Tuzli održana mirna šetnja '8372 za Srebrenicu'

0
Fena
U Tuzli održana mirna šetnja '8372 za Srebrenicu'
Foto: Fena / Šetnja '8372 za Srebrenicu'

U Tuzli je osmi put održana mirna šetnja "8372 za Srebrenicu" koja je počela ispred BKC-a TK, nastavljena maršutom do naselja Sjenjak, BH Pošte, MUP-a TK, Kapije gdje je odata počast ubijenim u masakru 1995. godine, a završena je na Trgu žrtava genocida u Srebrenici. 

"Ideja je nastala prije deset godina. Dosadašnjim mirnim šetnjama slali smo poruku da se genocid ne smije zaboraviti, da se nikada i nikom ne ponovi, a ove godine poručujemo onima koji vrijeđaju žrtve genocida da sjeme zla i fašizma u Bosni i Hercegovini neće preživjeti", kazao je Adin Huremović, član Organizacionog odbora.

Počast su odali i demobilisani borci Armije R BiH.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

"Odajemo počast svim žrtvama Srebrenice. Nismo uspjeli da umanjimo žrtve Srebrenice, bili smo spremni i svoje živote dati, ali… Odajemo počast svim našim saborcima, svim očevima, braći… Suosjećamo sa majkama Srebrenice i očekujem da će mladi nastaviti našim putem kako Srebrenica ne bi bila zaboravljena", rekao je Dževad Memić.

Na Kapiji i Trgu žrtava genocida proučene su Fatihe i odana počast za sve žrtve masakra i genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije