U Tuzli i Gračanici oduzeto 20 kilograma marihuane i speeda

Radiosarajevo.ba
U Tuzli i Gračanici oduzeto 20 kilograma marihuane i speeda
Foto: Arhiv / SIPA

Tokom provođenja akcije, ranije su na graničnim prijelazima pronađene i oduzete opojne droge marihuana i speed u količini od oko 20 kilograma.

U akciji koju su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju proveli policijski službenici SIPA-e, lišene su slobode dvije osumnjičene osobe.

"Akcija je provedena na području Gračanice i Tuzle, a osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili krijumčarenje velikih količina narkotika koji su prodavani na ilegalnom narko-tržištu u BiH", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Dodali su da tokom provođenja ove operacije ostvarena značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim institucijama Republike Hrvatske.

Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije