U Tužiteljstvu BiH nema prijave protiv ruskog pisca-snajperiste

Radiosarajevo.ba
U Tužiteljstvu BiH nema prijave protiv ruskog pisca-snajperiste

Lomonov: drugi desno

Niko od Sarajlija sigurno nije zaboravio ruskog pisca Eduarda Savenka Limonova, koji je s Radovanom Karadžićem obilazio artiljerijske posade iznad Sarajeva. Limonov se nije zadržavao na obilaženju i traženju "inspirativnih prizora": pucao je po gradu iz mitraljeza sa snajperom.

Osim ovih priča, poznatim javnosti iz printanih, tv i internet medija, nikakve prijave protiv Limonova nema za pucanje po građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Eduard Limonov je pucao po Sarajevu i Sarajlijama kao stranac u BiH, dobrovoljac, čime njegovi postupci, pravno, imaju veću težinu. Ipak, protiv Limonova, kako je saznala Federalna televizija iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, niko nije pokrenuo nikakvu kakvu krivičnu prijavu protiv još jednog književnika među zločincima.

U Rusiji u sukobu sa zakonom

U rodnoj Rusiji je uređivao novinu koja se zvala „Limonka“, kako u Rusiji zovu kašikaru.

Autor je uglavnom autobiografskih djela, naglašene erotike.

Limonov je osnivač male nacional-boljševičke partije u Rusiji, a na zatvorsku kaznu je 2001 osuđen zbog terorističkih aktivnosti. Odslužio je godinu dana u zatvoru, a zatim je pušten, nakon žalbi, zbog dobrog vladanja.

Zadnji put je bio u sukobu sa policijom 2009. godine, tokom protesta protiv Kremlja, u Moskvi.

Oženjen je glumicom Ekaterinom Volkovom i ima dvoje djece.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije