U tuči i pucnjavi u Sarajevu ranjene dvije osobe

Radiosarajevo.ba
U tuči i pucnjavi u Sarajevu ranjene dvije osobe

U Sarajevu je u ulici Oprkanj, sat poslije ponoći, došlo do tuče i pucnjave, u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a jedna je uhapšena, javlja Fena.

U ulici Oprkanj  oko 01.00 sat u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Harem došlo je do tučnjave prilikom koje je došlo i do upotrebe vatrenog oružja. Od dejstva vatrenog oružja povrijeđene su dvije osobe E.M. i N.I. Tom prilikom slobode je lišen E.B. (1971) iz Sarajeva, zbog ovog krivičnog djela, potvrđeno je Ageniji Fena u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja oštećena su i dva parkirana vozila.

Oko 01.30 sati u ulici Halid-bega Hrasnice bb, općina Ilidža, u nogu je oštrim predmetom uboden A.B. (1987). Slobode je lišen M.M. (1991.) zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda. Slobode je lišen i A.K. (1989) koji je učestvovao u tuči, kažu u MUP-u KS-a.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je Feni da je noćas u KCUS primljeno nekoliko osoba koje su zadobile povrede u tučnjavama i od vatrenog oružja.

„Na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jutros u 3.15 sati primljen je E.M. (1959) koji je zadobio ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice. Zbrinut je i pušten kući. S.M. (1988) primljen je u 00.15 sati, koji je u tuči zadobio frakture desne stidne kosti i lijeve potkoljenice. Zbog sumnje na krvarenje u mozgu zadržan je radi posmatranja. E.K. (1954) primljen je u 00.15 sati i on ima ranu lijeve nadlaktice i kontuziju grudnog koša. Nakon ukazane liječničke pomoći pušten je kući. N.I. (1957) primljen je u 01.50 sati i on ima ubodnu ranu lijevog ramena i desne šake. Smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. U KUM je primljen i A.I. (1992) u 02.50 sati koji je imao ranu na glavi i kontuziju potkoljenice. Nakon obrade je pušten kući“, kazala je Jandrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije