U Trebinju posebna molitva za Ratka Mladića

Radiosarajevo.ba
U Trebinju posebna molitva za Ratka Mladića

U Trebinju će večeras biti organizovan protestni skup povodom hapšenja generala Ratka Mladića, optuženog za genocid i druge ratne zločine, najavljeno je iz opštinske boračke organizacije Trebinje.
 
U crkvi Svetog kneza Lazara, u krugu nekadašnje kasarne, sa početkom u 19.00 časova biće služen moleban (posebna molitva, koja se upražnjava u raznim prilikama) za Ratka Mladića, nakon čega će demobilisani borci i građani Trebinja krenuti u protestnu šetnju ulicama grada do Trga slobode, sa koga će biti upućene poruke podrške generalu Mladiću, bivšem vrhovnom komandantu Vojske Republike Srpske.
 
Skup organizuje Opštinska boračka organizacija Trebinja, prenosi Srna.
 
Mitinzi podrške generalu Mladiću već su održani u Banjaluci, na Palama, Sokocu, Han Pijesku, Foči, Kalinoviku, Nevesinju, Zvorniku.
 
Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u Lazarevu kod Zrenjanina u Srbiji, a jučer je isporučen Haškom tribunalu.
 
Tamo ga čeka optužnica sa 11 tačaka, među kojima najteži ratni zločini, i genocid, u Srebrenici, ali i drugih osam opština u Istočnoj Bosni i Bosanskoj Krajini.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije