U Travniku smrtni slučaj usljed smrzavanja

Radiosarajevo.ba
U Travniku smrtni slučaj usljed smrzavanja

Policijska stanica Travnik jutros oko 9,20 sati zaprimila je prijavu kako je istog dana oko 9 sati u mjestu Skok, općina Travnik pronađeno beživotno tijelo B.F. rođenog 1962. godine, a nastanjenog u navedenom mjestu.

 Kako doznaje Fena tijelo je pronađeno na lokalnom putu, a bilo je prekriveno snijegom.

 Na mjesto događaja upućena je patrola policije PS Travnik, a tijelo B.F. je prevezeno u mrtvačnicu Travnik gdje je od strane mrtvozornika konstatirano da je smrt nastupila uslijed smrzavanja.

Uspješna evakuacija dvojice mladića na Trbeviću

Pripadnici Gorske službe spašavanja "Jahorina" evakuirali su večeras dvojicu mladića koji su sedam dana bili u snijegom zametenoj vikendici u selu Dovlići, na Trebeviću.
 
Rukovoditelj Gorske službe spasavanja Miro Kalem potvrdio je da je akcija spasavanja uspješno izvršena te da te mladići dobro osjećaju i uputili su se prema Lukavici.

Kako bi ih spasili morali su "probiti“ sniježnu blokadu od nekoliko kilometara.

Kalem je kazao da su u evakuaciji učestvovali i pripadnici Jednice za podršku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Pripadnici GSS-a su već krenuli u selo Tvrdimići na Trebeviću gdje moraju evakuirati dvije zdravstveno ugrožene žene.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije