U toku pretresi na više lokacija, uhapšeno 20 osoba

Radiosarajevo.ba
U toku pretresi na više lokacija, uhapšeno 20 osoba

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, državna Granična policija od jutros provodi operativnu akciju Bald usmjerenu protiv krijumčarenja akciznim robama, a uhapšeno je već 20 osoba.
Podršku u realizaciji akcije pružili su i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, navodi se iz Granične policije BiH

Akcija Bald je počela oko 5.30 sati, a u dosadašnjem periodu su izvršeni pretresi 25 lokacija na području Bosanskog Šamca, Doboja, Zenice, Orašja, Bijeljine, Istočne Ilidže, Bileće, Mostara, Dervente, Brčkog i Stoca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe uhapšeno je, dosad, 20 osoba.

Mediji spekuliraju kako je akcija usmjerena protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja cigareta sa Kosova, preko Crne Gore i BiH prema Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije