U Tesliću održana IV Sandoz Akademija porodične medicine

Promotivni tekst
U Tesliću održana IV Sandoz Akademija porodične medicine
IV Sandoz GP Akademija, koju u BiH već tradicionalno organizuje farmaceutska kompanija LEK d.d. članica Skupine Sandoz, održana je u periodu od 06. do 08. jula 2018. godine u Hotelu Kardial u Tesliću

Ovaj edukativni skup je okupio 50 ljekara specijalista porodične medicine te specijaliste iz oblasti urologije, kardiologije, interne medicine, pulmologije, ORL, kožnih i infektivnih oboljenja iz TK, Brčko Distrikta i RS-a.

Svrha organizacije ovakvog događaja je kontinuirana edukacija ljekara te objedinjavanje nauke i prakse kroz razmjenu iskustava, a samim tim i unapređenje zdravstvenog sistema u BiH. Tim povodom, na četvrtoj Sandoz Akademiji obrađene su teme koje se tiču pravilnog dijagnosticiranja oboljenja, pravilnog određivanja terapije i individualnog tretmana svakog pacijenta. Racionalana i odgovorna primjena medikamentozne terapije, novosti vezane za smjernice u liječenju pojedinih oboljenja te novosti u dijagnosticiranju istih također su bile sastavni dio interaktivnih predavanja i diskusija.

"S obzirom na to da je porodična medicina stub svakog zdravstvenog sistema, smatramo da je kontinuirana edukacija i razmjena iskustava među medicinskim radnicima neophodna za pružanje boljeg i kvalitetnijeg liječenja, ali i za dalji razvoj pojedinih medicinskih oblasti. U skladu sa osnovnim načelima kompanije Lek i nastojanjima da damo svoj doprinos u unapređenju zdravstvenog sistema u BiH, ovakve skupove namjeravno organizirati i u budućnosti te na taj način pomoći pri razvoju novih liječničkih metoda u cilju kvalitetnijeg liječenja bh. građana", poručili su iz kompanije Lek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije