U Sudu BiH danas izjašnjavanje o krivici

Radiosarajevo.ba
U Sudu BiH danas izjašnjavanje o krivici

Ročište za izjašnjenje o krivici u predmetu Zijad Turković i drugi zakazano je za danas pred Odjeljenjem za organizovani i privredni kriminal i korupciju Suda BiH.
        
Zločinačka organizacija Zijada Turkovića, koja je djelovala od 2005. do 2010. godine, tereti se za pet monstruoznih ubistava, šverc droge, pokušaj ubistva tri osobe, iznude i pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo-centra Aerodroma Sarajevo.
        
Osim Zijada Turkovića o krivici će se izjasniti i Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Mirza Drinić, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Ermin Delić, Milenko Lakić, Fadil Aljović i Danijel Planinčić, saopšteno je iz Suda BiH.

Potsjetimo, Sud BiH odbio je sporazum o priznanju krivice Hajrudina Memovića, optuženog za ubistva koje je počinila zločinačka organizacija Zijada Turkovića. Kazna predviđena sporazumom manja je od minimalne kazne predviđene zakonom, kazala je sutkinja za prethodno saslušanje Suda BiH Tatjana Kosović.

Od 14 optuženih, trojica su priznali krivicu i dobili ukupno 11 godina zatvora, dok će se Memović i ostalih 10 optuženih o krivici izjasniti danas.

Sud BiH potvrdio je 16. juna optužnicu u predmetu Turković i drugi. Početak ročišta zakazan je za 10.00 časova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije