U sudaru sarajevskih tramvaja povrijeđeno više od 50 osoba

Radiosarajevo.ba
U sudaru sarajevskih tramvaja povrijeđeno više od 50 osoba
/ FOTO: Source

U Sarajevu je kod Tehničke škole oko 14 sati došlo do sudara dva tramvaja.

Kako nam je potvrdio portparol MUP-a KS Irfan Nefić, više osoba je povrijeđeno. Sudar tramvaja se dogodio na skretnici prema Željezničkoj stanici.

Na mjesto nesreće su stigla vozila hitne pomoći i policijske patrole.

"Došlo je do udesa kada si se sudarila dva tramvaja, 215 garažni broj koji je saobraćao iz pravca Baščaršije i tramvaj garažnog broja 228 koji je saobraćao iz pravca Ilidže i skretao za Željezničku stanicu", rekla nam je Meliha Sabljić iz preduzeća GRAS.

Iz Hitne pomoći su za Radiosarajevo.ba potvrdili da ima više od 30 povrijeđenih osoba. Dio pacijenata je upućen na KCUS, a dio u Opću bolnicu Abdulah Nakaš.

"Pacijenti su zbrinuti na licu mjesta i dalje upućeni na KUM. Važno je da niko nije poginuo i da niko nema teške tjelesne povrede", rekao nam je prim. dr Tihomir Bera, dežurni ljekar u Hitnoj pomoći. 

Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a nam je potvrdila da je na KUM primljen 31 pacijent, a Općoj bolnici Prim. dr Abdulah Nakaš su primljena  24 pacijenta.

"Uglavnom se radi o povredama koje ne ugrožavaju život. To su posjekotine i kontuzije, a kompletan stručni tim ljekara je uz pacijente. Svi će uskoro biti zbrinuti i pušteni kući", rekla nam je Mulić i napomenula da niko od pacijenata nije životno ugrožen. 

Uzroci nesreće nisu poznati. Saobraćaj je bio blokiran dva sata.

Uzrok sudara tramvaja je zasad nepotvrđen, ali se sumnja na neispravnost skretnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije