U subotu temperatura 16 stepeni, bioprognoza danas - glavobolja i nesanica

Radiosarajevo.ba
U subotu temperatura 16 stepeni, bioprognoza danas - glavobolja i nesanica
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša pada u Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most i Prijedor 0; Banja Luka i Zenica 1; Bijeljina i Tuzla 2; Doboj 3; Ivan-sedlo i Jajce 4; Srebrenica 5; Livno i Sarajevo 6; Bugojno i Trebinje 7; Gradačac i Mostar 8; Bihać i Stolac 12; Neum 13°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7Pa je viši od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Opća slika će biti lošija na jugu i u Krajini, ponajviše uslijed povremeno jače južine. Kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće poput glavobolje, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice. Negativni efekti promjene vremenskih prilika slabije će biti izraženi u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

U petak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i ponegdje na zapadu Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13, a dnevne od 6 do 12, na jugu i sjeverozapadu od 10 do 16 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom dana u većem dijelu Bosne se očekuje smanjenje oblačnosti. U večernjim satima novo jače naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 12, a dnevne od 10 do 16 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne prestanak padavina, osim na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije