U Stocu danas dan žalosti zbog smrti Elmire Sefo

0
Radiosarajevo.ba
U Stocu danas dan žalosti zbog smrti Elmire Sefo
Foto: AA/Facebook / Stolac/Elmira Sefo

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je nedjelju, 24. aprila Danom žalosti na području Grada Stoca.

"Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskreno saućešće porodici sućut zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima", napisao je Bošković.

Podsjetimo, vrlo snažan potres pogodio je u petak u 23:08 sati područje Bosne i Hercegovine, s magnitudom 5,6 stepeni Richterove ljestvice, a osjetio se u većem dijelu BiH, Dalmacije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je epicentar bio između Stoca i Ljubinja, 40-ak kilometara od Mostara, na dubini dva kilometra.

Poginula je Elmira Sefo (27) iz Stoca.

Novi jači zemljotres registriran je jutros u Bosni i Hercegovini, a prema podacima EMSC-a, epicentar je bio u blizini Bileće na dubini od 5 kilometara.

Potres se desio u 6:27 sati, a osjetio se i u zemljama regije. Ovo je 12 potres u BiH u posljednja 32 sata, objavio je EMSC. Prema prvim informacijama bio je jačine 4.8 stepeni po Richteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije