U Srebrenici se na 11 mjesta klanja teravih-namaz

2
Fena
U Srebrenici se na 11 mjesta klanja teravih-namaz
Foto: AA / Srebrenica

Na području Srebrenice teravih-namaz će se klanjati na jedanaest mjesta, na Dobraku, Luci, Krušev Dolu, Osatu, Srebrenici, Potočarima, Daljegošti, Podgaju, Gostilju, Sućeskoj te u prostorijama Memorijalnog centra Potočari.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir efendija Peštalić kazao je da je ramazan prilika da vjernici više vremena provode u molitvima i da ljudi budi što bolji jedni prema drugima.

"Klanjanje teravih namaz u Memorijalnom centru je posebno mjesto za majke Srebrenice jer obavljaju namaz pored svoje ukopane djece i za njih je to sveto mjesto. Molim Gospodara da nas pomogne na putu činjenja dobra i počasti iskrenošću u svim djelima, posebno u ovim ramazanskim, ali i svim životnim danima", kazao je Feni efendija Peštalić.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Prethodnih dana na području Srebrenice džematlije su se odazvali akciji čišćenja džamija kako bi dočekali najdržeg gosta u najljepšem ruhu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije