U Sarajevu uskoro počinje sastanak Dodika, Čovića i lidera Trojke: Pogledajte šta smo zabilježili

7
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uskoro počinje sastanak Dodika, Čovića i lidera Trojke: Pogledajte šta smo zabilježili
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Željka Cvijanović

U Sarajevu će se u ponedjeljak, 24. jula u 18 sati održati sastanak vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini. 

Na sastanku će učestvovati, prema najavi, lideri Trojke Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (Naša stranka) i Elmedin Konaković (NiP), predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik (SNSD) i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović. 

Teme sastanaka za sada nisu poznate. Ovo je prvi sastanak lidera koalicije na državnom nivou od 30. juna u Konjicu, no Nikšić je uoči sastanka napisao:

Niko se nije volio kao Boško i Admira: Prije 31 godinu ubijeni sarajevski Romeo i Julija

Niko se nije volio kao Boško i Admira: Prije 31 godinu ubijeni sarajevski Romeo i Julija

"Možemo se mi svađati i psovati jedni druge koliko hoćemo, to neće spriječiti naše propadanje ili zaustaviti brod da potone. Moja je obaveza razmišljati i o drugim ljudima koji sjede u tom brodu i čiji životi zavise od toga. Ne smiju moj ego ili sujeta da stanu na put razvoja BiH, a sve više se počelo pričati o ratu. Ja ću i dalje insistirati na razgovoru i siguran sam da ćemo prije ili kasnije vidjeti da je to jedini ispravan pravac za BiH."

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je dolazak Milorada Dodika, Nermina Nikšića, Željke Cvijanović (SNSD), Sanje Vulić (SNSD) te Dragana Čovića u zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, sastanak u Konjicu bio je pun tenzija, koje su dovele čak i do verbalnog sukoba. Dodik je na ovom sastanku, kako je rekao ministar odbrane BiH Zukan Helez, psovao genocid u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Najnovije